Казвам се Иван Колев, на 45 г. Страдам от дискова херния от 5 години, непрекъснато получавах и схващане на крака. Започнах процедури с озон при д-р Дончева. Още след първите 3-4 процедури усетих облекчение, а след 7-8 процедури ефектът &nbs ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия при ревматичните заболявания

2015-06-13
Озонотерапия при ревматичните заболявания - Статии

 

Ефектът на озонотерапията е свързан с неговата способност да влияе многостранно на патологичния процес. Увеличеното снабдяване на организма с кислород привежда в норма функционирането на органи и системи, включително и на имунната система.

Имуномодулиращият ефект на озона се изразява в активизацията на организма да изработва интерферон и интерлевкини. Последните, постъпвайки в кръвта, задействат клетъчния и хуморалния имунитет, което повишава синтеза на клетките Т-убийци, подпомагащи клетъчния имунитет. Производството и на Т-хелперните клетки също влиза в нормата, а това е много важно, защото именно те регулират работата на В-лимфоцитите, насочени към синтеза на имуноглобулини.

Стимулирането на имунната система допринася за потискането на възпалителния процес. Установено е, че всяко възпаление води до намалена активност на ефекторните клетки и намалява производството на биологично активните вещества.

Озонът в адекватни дози активира антиоксидантните системи за отбрана и по-специално на ферментативната. Така се потискат реакциите на свободните радикали и се предпазва увреждането на тъканите.

Участвайки в дълбоките обменни процеси, озонът допринася за по-доброто използване на кислорода, отстранява хипоксията и възстановява клетъчните функции.

След 2-3 сеанса с озон започва масивна промяна в клиничната картина на заболяването. Подобрява се общото здравословно състояние, болката намалява, постепенно се увеличава обема от активни и пасивни движения в засегнатите стави. Кръвната картина също се нормализира, стабилизира се антиоксидантната активност.

След основния курс на озонотерапия се преминава на поддържащи дози озон – сеанс веднъж на седмица или на всеки две седмици.

Озонотерапията в комплексното лечение на ревматичните заболявания увеличава периода на ремисия и смекчава протичането на болестта.

 


2015-06-13 (Прочетено 2916 пъти.)







 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.