Подагрозна криза, която не се повлияваше от прилаганото години наред лечение, ме доведе  в кабинета на доктор Дончева. И ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ след проведения при нея курс с ОЗОНОТЕРАПИЯ - кризата не само, че се повлия успешно, но вече две години с ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия при хипертония

2015-06-13
Озонотерапия при хипертония - Статии

При хипертония озонотерапията се използва в комбинация с антихипертензивни лекарства, което допринася за по-изразен терапевтичен ефект.

Медицинският озон допринася за нормализиране на съдовотромбоцитната хемостаза, което води до регулиране на мембранните нарушения при хипертонията, до оптимизиране на параметрите на хемодинамиката и миокардния контрактилитет, намаляване на общото периферно съдово съпротивление и активността на ПОЛ процесите.

Когато пациенти се включат в терапия с озонокислородна смес, при тях по-рано от стандартното лечение изчезва главоболието, виенето на свят, болките в сърцето, кръвното налягане се стабилизира, снема се лекарствената резистентност.

Резултатите са постигнати чрез по-доброто снабдяване с кислород на бъбреците, мозъка.

Забелязва се динамика в показателите на хемостазата и фибринолизата, намалява се струпването на тромбоцитите при пациенти с тази патология на кръвта, повишава се фибринолитична активност.

 

 


2015-06-13 (Прочетено 3495 пъти.) 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.