Казвам се Петър Бадов, на 49 години. От гр. Хисаря съм. Работя като международен шофьор. До 20.02.2013 г. чувствах дълго време слаби болки в кръста, но не им обръщах сериозно внимание. Обаче от тази дата нататък започнаха такива силни болки, че бя ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия в наркологията

2015-07-12
Озонотерапия в наркологията - Статии
Озонотерапия в наркологията - Статии

Полезността на медицинския озон при лечението на наркоманиите се дължи на способността му да спомага за синтеза на биологично активни вещества (катехоламини, сератонин, хистамин и т.н.) След неговото прилагане е наблюдавано включване на ендогенни детоксикационни механизми:оползотворяване на недоокислени продукти, възстановяване на рН, намаляване в кръвта на крайните продукти от азотния метаболизъм. В резултат се подобрява работата на черния дроб, на бъбреците, на белия дроб и изобщо на целия организъм. Всичко това се дължи наподобрението на кислородно транспортната функция на кръвта.

В наркологията се използват редица системни методики за прилагането на озона.

Лечението започва с почистване на червата (за предпочитане с апаратура), което завършва с въвеждането на озон в подходяща по преценка на лекаря концентрация. Винаги по време на озонотерапевтичния курс се назначават и достатъчно количество антиоксиданти.

Използването на озонотерапията в наркологичната практика позволява по-бързо и по-ефективно да се спрат тежките абстинентни състояния. У пациентите се появява по-бързо апетит, сънят се нормализира, намаляват интензивната болка в мускулите и симптомите на интоксикация.

 


2015-07-12 (Прочетено 3020 пъти.) 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.