Подагрозна криза, която не се повлияваше от прилаганото години наред лечение, ме доведе  в кабинета на доктор Дончева. И ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ след проведения при нея курс с ОЗОНОТЕРАПИЯ - кризата не само, че се повлия успешно, но вече две години с ...
Вижте повече...
 

 

Що е Озонотерапия


ЩО Е ОЗОНОТЕРАПИЯ?
ЛЕЧЕНИЕТО НА 21 ВИ ВЕК!

   Озонотерапията е уникален съвременен високоефективен метод на лечение, при който се използва медицински озон, по-конкретно озоно-кислородна смес, притежаваща мощно лечебно въздействие, благодарение на силните окислителни свойства на озона. Тя е качествено нова форма на лечение на множество познати и новооткрити заболявания.

Огромните възможности на нейното приложение се дължат на свойствата на озона да влияе върху движението и освобождаването  на кислорода в тъканите и регулацията на хомеостазата. Озонотерапията оказва силно антибактериално, антивирусно, противовъзпалително, дезинтоксикиращо и имуномодулиращо действие, усилва микроциркулацията и обмяната на веществата, помага при нарушено окисление на липидите и повишава активността на системата за антиоксидантната защита. Има добра поносимост и практически няма странични ефекти.  Всичко това дава възможност озонотерапията да се използва при лечението на редица заболявания – белодробни, нарушено кръвообращение, дискови хернии и дископатии, микробни поражения, трофични язви и изгаряния, в кардиохирургията, неврологията, и др.


   Патогенетичният ефект на озонотерапията се отличава с високия окислително-възстановителен потенциал на озона, което се обезпечава от двойния механизъм на действие: първият - локален,  с дезинфектиращо действие спрямо бактериите, вирусите и гъбичките; вторият - системен, повлияващ метаболизма на белтъчно-липидните комплекси в плазмата на мембраните на клетките, водещ до повишение на РО2, преобразуване и синтез на биологично активните вещества, усилване на активността на имунокомпетентните клетки, подобрение на реологията и кислороднотранспортните функции на кръвта.(Проф. О. В. Масленников, 1999, Нижениновродска Държавна Медицинска Академия, Русия)  


Увеличеното кислородоснабдяване нормализира функциите на организма и имунната система. Озонът стимулира производството на кръв, и най-вече на белите кръвни клетки - левкоцитите. Ефектът е  увеличено производство на интерферон, който е туморнекротизиращ фактор, унищожава вирусите на клетъчно ниво и има имуномодулиращо действие. В следствие внесения в организма озон, произведеният интерферон прави клетките устойчиви на вирусите, като активира както клетъчния, така и хуморалния имунитет. (Dr. Frank Shallenberger MD, HMD is North America's expert on Ozone Therapy., The Ozone Therapy Medical Association, USA)


   Освен споменатите дотук ефекти озонът почиства артериите и вените, подобрява кръвообращението, пречиства кръвта и лимфата, нормализира хормоните и производството на ферменти, спира възпаленията, намалява или спира болките, успокоява нервите, предотвратява инсулт и инфаркт, овладява сърдечната аритмия, подобрява функциите на мозъка и паметта, унищожава токсини, забавя или напълно спира дегенеративните процеси, спира или отстранява автоимунни заболявания и др. Съчетанието на озонотерапията с други физически фактори или лекарствени препарати повишава ефективността на провежданото лечение. Озонотерапията разполага с богат лечебен потенциал. В повечето случаи лечението чрез озонотерапия превъзхожда възможностите на лекарствените методики. Използването на медицинския озон намалява срока на лечение, снижава смъртността и степента на инвалидизация.


   Озонотерапията е изключително добра алтернатива на медикаментозните лечения при засилената алергизация, намалената ефективност или резистентност към антибиотиците и невъзможността в някои случаи за оперативни интервенции.


  Почти неограничения диапазон на заболявания, които озонотерапията лекува и положителния ефект, която тя дава в над 94% от терапията, я прави универсална и привлекателна както за пациентите, така и за множество специалисти по света, които се ориентират към нейното приложение в медицината.

 
 

 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.